2021 év első igazi pecája

Talán minden horgász várja azt, mikor végre egy napot a vízparton tölthet a napsugarak első erősebb támadásakor. Nekem ez a nap most február 27-e volt.

Készültem. Rendkívül készültem. És el kell mondjam, hogy nagyon készültem. Hiszen szépen lassan tele lett az összes aprócikkes és előkés dobozom. Sorakozik a helyén mindenféle method és hosszú előke, sőt már a botok is fel voltak készítve.

Kedvenc és jelenleg egyetlen feeder botomra a zöld “médium” spiccet választottam. A bot hosszú előkés, sodrott gubancgátlós szereléket kapott. A sodrott damil fölött kiegészítve egy aprócska kosár távtartóval. A szereléket egy flurocarbon előke tette teljessé 10-es horoggal.
Alternatívaként a zsákba tettem felszerelve a 6 méteres bolognai botomat, amire 2 gramm teherbírású úszó került. Az előke szintén 50 centis. A jelzőólmokat a bolognai szereléken az előkére rögzítettem, és úgy állítottam az eresztéket, hogy a jelzőólom alatti damil rész már az aljzaton legyen.

Etetőanyagból két fajta állt rendelkezésre. Kb egy kiló EA pörkölt valamint ugyanennyi saját keverék állt rendelkezésre. A bekeveréshez epres max aromával ízesített, pihentetett csapvizet használtam. Az EA etetőanyaghoz dobtam némi Aquagarand Classic elletet is.

Csalinak főként csontkukacot választottam. Próbálkoztam ízesített (szintén maxaroma) gumikukoricával és házi készítésű vaníliás horgászkenyérrel is, de nem tapasztaltam különösebb érdeklődést az utóbbiakra.

Tapasztalatok:

  • A feederen alig volt hátható kapás, ugyanakkor a csontiból néha néha hiányzott. A feeder kosár maga 20 gramm. Úgy gondolom, hogy a “médium” spicc nem volt kellően érzékeny ahhoz, hogy rendesen lássam a kapásokat. Közelebb a light vagy az ultraliget spiccet kellene használnom. Mivel utóbbiakból az egyiket már eltörtem, ettől kissé tartok. 🙂
  • Mivel a feeder botra nem volt túl nagy az érdeklődés, bevetettem a bolognai botot is, amit rettentő gyorsan el is húzott az első idei pontyom. 🙂 A szerelék sajnos túl kevés súllyal rendelkezett, ami azt eredményezte, hogy az erős szélben hamar végzetes gubanc alakult ki. Na itt felejtettem el, hogy van még tartalék előkém.
  • Nem vettem észre a maxaromás vízzel történő etetőanyag készítésben eredményességet, de egy mérés nem mérés. Az ezzel foglalkozó kísérletezést folytatni fogom.
  • Két, ennyire különböző bottal egy feeder széken nehéz figyelni. Akkor lenne igazán eredményes a dolog, ha a bolognai botra külön tartóm lenne, amit a szék mellett helyezek el.
  • A jövőben meg kell oldani valahogy hogy a merítőm a kezem ügyében legyen. Szeretném kipróbálni azt a módszert, amikor egy úszó izé fenntartja a víz felszínen a merítő fejet.
  • Egész könnyen és jól tudtam most használni a feeder széket. 🙂 A bal oldali első helyre raktam a feeder kart, a jobb oldalira pedig a hátsó tartót. A bal hátsóra tettem a tálcát. a jobb hátsó rögzítő elem most üres maradt.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük