Iskolapeca, avagy method a Bentán

Ezen a tüneményes őszi napon keresőpecára indultam a Benta tavakra és …. .

Hagyjuk már. Tényleg. Kimentem egy tényleg szép, tűneményes napont, tényleg a Bentára. De hogy tudatosan “nemtom” mit csináljak? Tudatosan valamit csak tudattal lehet csinálni. Keresni, vajon lehet-e keresni tudatosan? A Benta 7es taván nem igazán, legalábbis az én lehetőségeimmel és botjaimmal most biztos, hogy egy sima örömpeca volt csak.

Leírhatnám, hogy az őszi nagyhalas időszak miatt a DH baits fűszeres-májas pelletjét választottam, ami megint csak igaz, mert ez volt itthon. A nagy hal is igaz, mert a VIP tavon nincs kicsi (Továbbra is az egyes tó a kedvenc). A fűszeres-májas pellet mellé az ugyanilyen ízű wafterssel készültem. Végül azonban egy inyencebb waftersünk jobban kellett. Hiába. VIP tó, VIP halak, extra igények. Sushiztunk! 😀

Leírhatnám azt is, hogy keresőpeca volt tényleg. Ami igaz is, de a szél ebben nem keveset segített. Nem igazán volt lehetőségem arra, hogy egy helyre horgásszak. 😀

Minden Klappolt. Az alulméretezett bot, a szél, és az is rendkívül sokat segített, hogy nem volt nálam egy method kosár sem, egy method pecára. Mert a profizmus, az profizmus! 🙂 Vettem egy 30grammos kosarat a büfében, ahol jól szórakoztam a kiszolgáló hölggyel. Irtó jó fej!

Innentől az összes balfalság ellenére már csak a halak jöttek. Bár szerettem volna egy igazán nagyot fogni, mondjuk megdönteni a 10 kilót, de sajnos ez most sem sikerült. Cserébe ilyen szépek jöttek! Na és tudjátok hogy lehet egymagatok pontyfényképezni? Fel kell venni videóra aztán kivágni a megfelelő képkockát!

Mindenesetre ezt a képet már régóta meg szerettem volna csinálni!

Ha van tanulság, akkor az az, hogy nem a felkészülés a lényeg. Nem is a peca. Nem is a nagy hal. A kezdő képernyőn levő madár annál inkább. Üldögélni a földön nézve az egyszem botot. Nyugodtan, kényelmesen. Egyáltalán nem rápörögve arra, hogy mi lesz! Egyszerűen csak élveztem a pillanatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük