Peca beszámoló: Balaton, 2023.03.22

Dzsem dzsambori a tavaszi BalatON

Most elmeselem azt. hogy mi a helyzet a balatonmáriafürdői mólón:

🎣 Először is, oda születni kell, ha az ember kicsit később kel bizony kimarad azokból a jobb helyekből, amiért megy a verseny. Ez a móló közepétől a Balaton felé tartó végéig tart. Hogy ide ki/bejuss nem árt a kiskocsi, ha sok a cucc…

Sportszerű horgászat a mólón

🎣Második sorban a “kecsendrilíz” itt szerintem valami reggeli lehet, mert nagyon csúnyán néztek rám a halaim visszaengedésénèl, de még a bölcsőt is furcsánjàk, nem baj ez! Hiszen aki itt horgászik az pontyosan 3 halig teszi mindezt. Van hogy ez fél óra, van hogy két nap (lenne, de hàt az asszony).

🎣 Itt a method az a fenekező és a bordás a kosár a kukorica mű és a wafters a pellet. Szokni kell a helyi dialektust, de Rómában élj úgy, mint a rómaiak.… .

Vidéki kis játék ez, ne vegyétek komolyan. Engem sem akartak megverni, maximum egy kicsit. Ki azért mert fogtam, ki azért mert visszaengedtem. 🙂 de 100 szónak is egy a vége, csoda egy nap volt.

A módszer

🎣 Anyám anno azt jövendőlte egyszer a fejem hagyom el. Ha azt nem is, de csodálatos gyorsasággal és rutinnal hagytam a kocsiban a panírozásra gondolt por kaját, aztàn pislogtam mint ponty a bölcsőben hogy biztos hogy én ki nem megyek vissza a kocsihoz bepakolás és bevetés után…. .Így esett , hogy a kosárba DH Baits Method pellet került és rá próbaképp smoke & aroma spray illetve “jam”. A kosarak jó 15 percig áztak és egy megérzéstől vezételve a sprayt elhagytam, csak a dzsemet kentem. Így volt a legbiztosabb a hal kapása. Az óra időzítőjét is 15 percre állítottam, halacsáim pedig, mint a japán 6:20as, tekerték el a spiccet.

A távok

🎣 Rövid és hosszú tàvot horgásztam (~20 és 66méter) mindkettő adott halat, hol pontyot, hol keszeget. A hosszú táv eredményesebb volt, a rövid tàv viszont a nap legnagyobb pontyát és egyben egyetlen tükrösét adta egy igazi “carp run” kapát követően. Clipset akasztani egyik versenyzőnél sem kellett ugyan. a bot èppen kidolgozta.

A csalik

🎣 A pecához az édes ízeket hasznàltam, botonkènt felosztva a Mango-chili és sweet-magic termékvonalat. Előbbi volt a benti, ahogy mondtam is, a több halas hely! Utóbbi 20 méterre dolgozott, ahol a legtöbb spori is.

Igazi-igazi-igazi vadvizi peca volt ez és mégis method. De kellett az is, hogy menjen a hal, mert a balaton szeszèlyes szerető, de a lötybölődő északi “éppenhogy” szél tud jót is adni. 😉

🎣 külön öröm nekem ha segíthetek. Egyik szomszédom végszerelékét kicsit módosítottam, methodosítottam, és ezt követően csaliinkkal már ő is eredményes volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük