Újabb kupa, avagy tó 1:

Ez úttal az első hely. Már hogy a legelső.

De hogy, hogy is történt?

Nem akartam èn versenyezni most sem, csak már nem volt képem lemondani, mivel a nyár, az események miatt a versenyzés háttérbe szorult. Így igen mondtam a felkérésre!

Még a verseny napján is vaciláltam. Már csak azért sem feltétlen akartam beülni, mert már hajnalban is takony idő volt.

A verseny a “moby” kis verseny taván volt, ahol még nem versenyeztem, de nem is horgásztam.

Tamas Pozsonyi csapattársam látott el információkkal, igy indultam neki 3 kilo halas pellettel, green betain etetőanyaggal. A keverékben némi elmaradhatatlan angol morzsa is helyet kapott!

A verseny előtti etetés a tó tőlem távolabb eső részére, kb 3/4 ére került. A lábam alá, rakó távra kézzel szórtam a 8mm classic aqua pelletet.

A versenyt a Mango-Chili csalival kezdtem, abbol is a pici verzióval, ami alig nagyobb mint az angol morzsa darabok, pont ezért is tűnt jó gondolatnak.

A verseny 9kor indult és a taktika nagyon szépen hozta a halat. Az első órában egy percre húztam a kárászt, majd a be beeső pontyok és a rossz idő lassított a tempón.

Ez meg is látszott a halak gyakoriságán, de Felhúztam a ritmust újra 1 percre, sikerült visszaállítanom a halat. Főleg kárászokat, de be-beesett extrában továbbra is ponty. Nem mertem válltani. De nem is akartam. Bejött gyors halas kárászos method, nem kellett szivni a pontyok zsákolásával.

Dél körül besült varàzsütésre a belső tàv és szenvedősre váltott a szektor, akkor már kijöttem lába alá. Még vissza visszanéztem belülre, de a rövid táv finom hallgatós, nyugodt horgászata hozott halat, amig szórtam rá a nagy pelletet. Sajnos a készlet nem tartott ki a peca végéig, így tovább csökkent a halak száma.

A mérlegelés kicsit több mint 20 és fél kiló pontyot és 14 kg körüli kárászt mutatott, amivel nemcsak a szektorom első helyét hoztam el, de enyém lett az összetett első is. A verseny elején a gyors, feszített tempó segíthetett a végét kibekkelni.

Csuron vizesen és boldogan értem haza!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük