24 óra Hidegvölgyben!

Első, 24 órás sátras kalandunkat hidegvölgyben éltük meg egy indokolatlanul megrakott autóval és szép reményekkel. Azonban az örömhöz tartozik némi üröm, és nem ugyan szeretnék negatív reklámot csinálni, de szeretném elmondani a tapasztalataimat.

A tógazda jelöli ki a helyedet, ezen változtatni nem lehet. Nekem nincs nagy bajom azzal, ha csak 40 métert lehet dobni a tó elkeskenyedő részén, de mást zavarhat aki etetőhajóval, hosszú dobásokkal akarja a szomszéd nádfalat horgászni. Szemben ugyanígy tesznek. Legfeljebb találkoztok félúton…

Odaérve, kértem volna tanácsot, de a végén is kérdezte milyen volt, mindkét esetben arra lukadtunk ki, hogy ő a tógazda nem horgászik, nem is érdekli, ne is mondjam. Gondolom ha 20 kilós ponyot fogok az már jó reklám…

Brutálisan kicsi horgászhely. A horgászállás két személyes. Vagy fizetsz duplán, vagy jön melléd a másik ember. Igy lesz a 20 méterből 10, és igy lesznek az emberek kellemetlenül sűrűn egymàs mellet.

Több ember is azt mondta, hogy árnyékkal kecsegtették. Az 5a hely egyébként árnyékos, van gyönyörű fűz, de ennyi. Se a 4es, se az 5b nem rendelkezik semmiféle árnyékkal. Ránk a kedves horgásztársak szinte haragudtak az árnyékért.

Áram nincs, tudjuk, de megkérdeztük, használhatunk vizforralót a halőrháznál… ” Hát nem gondolja hogy 800 forintos benzinnél egész nap menni fog az aggregátor”. Ennek ellenére, mikor a halőrháznál voltunk akkor mindíg ment, mindegy egy kis spiritusz tabletta megoldotta a melegvíz kérdést.

Főzés és áram


A spiritusz tablettát és főzőt egyébként direkt erre az alkalomra vásároltuk. Ez egy kihajtogatható kis fém kalodából áll, valamint a szükséges tablettákból. Egy tabletta elég arra, hogy a reggeli kávénkat megoldja, 2-3 pedig akár 1, másfél liter víz forráspont közelébe hozásához is elég. Nincs is jobb annál, mint a tó partján forró levest szürcsölni. 🙂 Én a 4camping weboldalán találtam, és azért esett erre a választásom, mert nem akartam erre a projektre most külön tábori főzőt vásárolni.

Áramellátásunkról csak egy powerbank gondoskodott, a többit újratölthető elemekkel oldottuk meg.

Vissza a pecához

Én már ismerem a bejutást, amihez a legfontosabb, hogy kövesd a táblákat ês kíméld a lengéscsillapítód, mert az út ugyan kavicsos, de van rajta nagy luk, nem is kevés. Száraz időben járható, de egy kiadós eső után baj lehet!

Gondolkozom a pozitívumokon. De a szép környezet, az angol wc és a zuhanyzó az, amit hozzá tudok fűzni. (És tényleg tiszta). A berakodáshoz nagy méretű, jól guruló karbantartott kocsik állnak rendelkezésre. Nagy hal biztosan van a tóban, de távozásunkkor azért elmondta a gazda hogy a nagy nelegek óta max amúrokar fogtak, azr is a tó szélesebb részén.

Nem ismerem a tógazda terveit, de ez így a nagyhalas, bojlis horgászoknak erősen lejtős pálya. Ha kibírod a kapásatlanságot, több napi várakozást egy-egy nagyon szép hal reményében, úgy keresd a tavat nyugodtan, de hétvégi pecára, 3-5 kilós pontyok horgászatára, sportos, -finomszerelékes pecára szerintem más hely jobban megfelelhet!

Hogy én mit horgásztam? Bent volt egy method feeder nagy csalival, amit 20-30 percenként frissítettem. Emellett a match botos horgászatot tanultam, gyakoroltam. erről a pecáról váltottam egy botra és hosszú előkére.

A match bot működött, ugyanakkor zavaró volt, hogy nem tudtam egyértelmű etetést felépíteni. Valami oka biztos volt hogy az odaállított kárász és keszeg is eltűnt, gyanítom ragadozó vagy nagyobb példány, de ezt már nem fogom megtudni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük