Decathlon feeder kosarak

Tavaly volt szerencsém részt venni a Decathlon feeder napján. Az erről készült videót itt találod. Bár a nyilatkozók közé nem kerültem be, de érdekes beszélgetéseket folytattunk és úgy gondolom értékes visszajelzéseket is adtunk arról, hogy milyen a magyar method virtus. Pár hónapja a kézikocsim kerekének törése kapcsán beszéltem Papp Gáborral és akkor említette, hogy a cég megfogadta egy csomó javaslatunkat a moduláris kosaraival kapcsolatban. Ebből kaptam teszt példányt.

Koncepció és árak

A készlet 3 méretű kosarat 3 súly tárcsát foglal magában, és elég jó árban is van.

Ebben a formában a boltban jelen állás szerint 4390 forint, ami kosárra lebontva egy szuper ár.

Sajnos ezt az egyedi daraboknál nem sikerül tartani. De ilyen a piacgazdaság. Ez akkor lehet gond, ha nem nagyban gondolkozunk, csak pótolnánk valamit a készletből.

Egy kosár “jósága”

Az áron túl még kell pár dolog, aminek egy jó pecacucc nem árt, ha megfelel.

Minőség

Ha ez nem megfelelő, nem is érdekes rugózni a többin. Ezt a kosár ragyogóan teljesíti. Jó műanyag. Jól sorjázott, bevonatolt, nem ólom súlyok, amiből 3 is van a csomagban. 20, 35 és 50 grammos. Ez azért jó, mert a nagy kosár kis súly segít nekünk nagyot dobni sok kajával.

A kidolgozás kifejezetten tetszik!

A modularitásra sem lehet panasz. Éjszakai horgászat alatt teszteltem, és bizony váltogattam is. Először a 20 grammos súlyt váltottam 35-ösre, majd a legnagyobb kosarat egyel kisebbre. Minden probléma nélkül. Az összerakott kosár masszív, egybe van, hiába 3 alkatrész.

A magas falú kosarak töltő nélkül is jó mennyiségű kaját tudnak bevinni. Ez azért is jó, mert nem kell azt nézni, van-e vele kompatibilis töltő, nyugodtan lehet kézzel gyúrni. A kaját jól tartotta, pedig megküldtem jó erősen tejsavas maggal. 🙂

Modularitás

Ha már patkolt valaki method kosarat felnisúllyal, akkor tudja, hogy néha 5-10 gramm mennyit számít. Ennél a kosárnál ez a dolog automatikus. Ha kicsit nagyobb súly kell, szétkapom, összerakom és megy is már vissza.

A modularitás jósága viszont a modulok elérhetősége és ára is. Hiányolom hogy nincs külön súly és szár. Különösen hosszú szár, ami a hosszú dobásoknál lenne jó.

Illetve ha már hosszú szár, akkor egy picit szorosabb illeszkedés jó lenne. Jeleztem a gyártónak, hogy én nem szeretem ha a száron csúszkál a kosár rész, még ha a végén van is egy “sapka”, ami megfogja. Legyen ott egy gumigyűrű, vagy valami, ami a helyén tartja.

A képen azt láthatjuk, hogy a kis testű kosár a száron középen van, tehát jó másfél centit tud csúszkálni. Ez még akkor sem szerencsés, ha a fizika a stabilitásra játszik. Pedig arra játszik!

Elérhetőség

A horgászok szeretnek “elköteleződni”. Horgászbolthoz, horgászmódszerhez, etetőanyaghoz, csalikhoz. Tényleg majdhogynem vallásos tevékenység. Én is lehetőség szerint egy boltból szerzem be a szükséges dolgaimat. Ha valamiért máshova kell mennem, vagy épp rendelek, azt már annyira nem szeretem. Különösen a postaköltség bosszant, ha azonban a vásárlásokat tudjuk időzíteni,akkor időt és pénzt spórolva tudunk jó cuccokat beszerezni. Már pedig nem kevés alap cuccom van, ami a sportáruházból származik. Szék, láda, horgászkocsi, ernyő, sátor, kempingfelszerelés.

Összegzés

Elkövetem azt a hibát, hogy a kosár értékelését tapasztaltabb horgászként teszem, és így az én szükségleteim szerint gondolom végig. De ahogy írom is, a sportáruházba nem feltétlenül direkt peca cuccért megy az ember. Így két fajta értékelést kell adjak, az egyiket a betévedő vásárló szemével, aki horgász, illetve megnézem tapasztalt szemmel is, aki tudja, hogy mit akar (általában).

Horgásznék a hétvégén a Balatonon

Ha nem vagy tapasztalt, ezt a készletet nyugodtan leveheted a polcról. Emellé már csak előke kell, meg gyorskapocs. Persze ha van feeder botod, de azt is találsz egész jót, ha nincs, de ismerkednél a témával.

Tapasztaltabb methodos szemmel

TényezőpozitívNegatív
ÁrA készlet ár jóAz egyedi ár átlagos
KivitelezésRendkívül innovatív, összeszedett, prémium minőségPár apró dolgot még meg kell oldani.
ElérhetőségCsak Decathlonban, rendszerelemek külön elérhetőségét még meg kell oldani, ill bővíteni kell

Kipróbálásra mindenképpen ajánlom. Most talán még nem a profik a célközönség, de idővel még ez is alakulhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük