Dovit érdekes termékek 2023

Most, hogy írásaim elérhetőek a DH baits webshopjában is, úgy gondolom, hogy az ollómat a saját blogomon tovább nyithatom és szívesen írnék másról is, arról, hogy másoknál mit látok, mi fog meg, illetve mit próbálnék ki.

Felcsaptam hát a Dovit 2023-es katalógusát, hogy mazsolázgassak belőle kicsit. Hozzáteszem, a Dovithoz nem fűz semmilyen támogatási dolog, de talán nincs horgász, akik ezen gyártót nem ismeri. Így nem baj, ha van róla infó a neten és szerény portálomon.

Értékelési szempontom teljesen magánvélemény, azt néztem meg, ami engem kifejezetten érdekel. Újdonságok, keszeges cuccok, illetve azok a termékek, amik hosszúelőkés pecához illetve rakós botos általános, de ponty orientáltabb horgászathoz megfelelőek. Ez utóbbira bevallom őszintén a dunaihorgaszok.hu weboldalán megfelelő alap, sőt kész keverékeket kapunk, amikre aztán csak a kukoricát kell adagolnunk, de a kitekintés mindenképpen érdekes más gyártókhoz is! Így hát, ami engem érdekel:

Virtuális választásom azonban nem minden esetben új termék!

Alapkeverékek

Az érdeklődésem mindenképpen a minőségibb anyagoknál kezdődik. Tudom, hogy biztosan sok izgalmat rejtenek az egyes alapkeverékek (lila, sárga, piros és fekete), de ezekből mazsolázgatva a fekete az, amit kipróbálnék, illetve a lila termékből a kókusz-tigrismogyorós. Kedvenc célhalaimat is tekintve ez a kettő, ami leginkább megmozgat.

COMPLEX/COMPLETTX

Itt már csillog a szemem:
A TTX mindig is a kedvenc etetőanyag adalékom marad, és klasszikus értelemben szoktam használni, bár alapvetően a Maros TTX-hez vagyok szokva, de nem bánom ha van a kajában. Szeretem az etetőt klasszikusan elkészíteni, felvizezett TTX alapra.

Amíg a Complex-ből a Balatont biztos kipróbálnám, szívesen dobálnék párat bármelyik CompleTTX termékkel. Az édes keksz pld az, amit kipróbálnék.

Carp (Match feeder)

Aki ismer, az tudja, hogy rajongok a szénhidrátos pelletért, főleg azért, mert egy-két vizen már csak halas pellettel lehet halat fogni és próbálok kardoskodni amellett, hogy ehelyett mást is lehetne csinálni.

Szóval itt a fullcorn kaja és pellet azért megvenne kilóra, habár azért itt van DH alternatíva, ha nem is teljes, de nem egy veszélyes dolog összerakni. Főleg úgy nem, hogy etetőanyagok szempontjából egyik mesteremnek ismeretlenül is Pechnyó urat mondanám.

TOK horgászat

Erről már irtam a Dovit közösséges facebook csoportban. Várom a rakón a tokot, de a pellet nagyon jól teljesít kis ragadozók esetében is, és a tokot is oda vonzotta. Várom már a küzdelmet és hogy nyúljon a gumi!

Rapid pellet box

Kevés időt szánok a methodozásra idén, de ez természetesen változhat. Egy pecát mindenképpen szánnék rá, főleg, hogy kedvencemet, a hal-epet pelletet sajnos idéntől már nem forgalmazzák!

Washed Out Wafters

Egyre inkább felkeltette a figyelmem az, hogy borongós időben ezt ajánlák a Dovitosok, azt hiszem, hogy ez a táskám része lesz, és kipróbálom ilyen esetekben. Hátha.

Competition

Na itt vannak az igazán nekem való cuccok! Szeretem ezeket a kajákat, rogyásig vannak cuccal. Tavaly volt lehetőségem kipróbálni a rovarlisztes teszt keveréket is. Szerettem!

a “Bomb” és a “Competition Bream” mindenképp olyan dolog ami nem maradhat ki a figyelem középpontjából. Még az sem kizárt, hogy a kettő összeöntve lenne egy nagyon ütős kombó, de ezeket ugye nem láttam még.

Még számos a lista, de ismeritek az adalékanyagokkal kapcsolatos dolgaimat, így ezekkel nem rabolnám az időt! igyekeztem csak pár terméket kiragadni egy hosszú katalógusból, ami nekem rögtön szemet szúrt és felkeltette az érdeklődésemet. Mondjátok el, ha ti már használtátok őket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük