Őszi, Dunai kalandok

Az este ismét a Dunán ért minket Krisztián barátommal és azt terveztük, hogy lehetőség szerint kihasználjuk a nem múló őszi jó időt és megpróbálunk még pár márnát esetleg mennyhalat, süllőt fogni.

Az öreg hölgy rendes gazda a halakkal, sosem tudni hogy mivel jutalmazza próbálkozásainkat. Ezzel tisztában kell lennünk. A tegnapi nap a szép, csendes idő ellenére, vagy éppen pont ezért nem volt túl halbő. Bár a kapások elmaradtak, halat, ráadásul szépet sikerült zsákmányolni.

Több keresés is van a dunai márnákkal kapcsolatban. Ebben a témávan sem vagyok profil, de leírom amit tudok.

Szerelék

Készíts egy rendes, hosszú előkés szereléket. Ezt teheted úgy, hogy egy hosszú gubancgátlóra teszed a kosarat, ütközteted egy ütközővel, és a szerelék egy gyorskapcsos forgóban végződik, de készíthetsz egy klasszikus szereléket is damil sodrattal. Mindkettő ugyanolyan eredményes.

Előke

Ez itt már bajosabb kicsit. Közel egy méteres előkével horgászunk, én két félét kötök. Van csalitüskés és csalitüske mentes verzió is. A nagy halakat jellemzően wafters-el csalizva fogtam eddig. De ebből nem tudok levonni túl nagy következtetést. Előkét vigyél magaddal többet.

Etetőanyag

Sajt, sajt, sajt! A dunaihorgaszok.hu weboldalon elég nagy lehetőségeid vannak folyóvízi, és sajtos termékekkel kapcsolatban. Ott a 3 kilós sajtos-fokhagymás, ott a killbill vagy éppen a sajt etetőanyag. Mindegyikhez találsz megfelelő liquid-et! Válassz hozzá megfelelő wafters. Nekem még mindig a summerfish vezet!

A Dunán minden etetőanyag mellett kincset ér a ragasztott csonti. Ebből akár már 1-2 liter is hatalmas élményekkel ajándékozhat meg minket!

Egy kis galéria a fogásokról!

Egy gondolat a “Őszi, Dunai kalandok

A hozzászólások lezárva.