DH: Márna-Paduc

Szeretném nektek bemutatni az új anyagot, egy rendkívül jól eltalált konstruciót, a Márna-Paduc cuccot, amit egy rapid, összesen pár órás peca alkalmával volt lehetőségem szemrevételezni.

szárazon és kissé bekeverten csontival és kukoricával!

Az anyag, mint láthatjátok igazi jó vöröses, dús, és darabos kaja, aminek mély fűszeres illata van, és nagyon sok benne a darabos adalék. Nálam mindig van többek között angol morzsa, de ebbe még azt sem tettem. Egy kiló mellé repült egy deci csonti és egy fél konzerv kukorica, és be is fejeztem a kutyulást. Picit még felöntöttem egy kis száraz anyaggal, hogy gyorsabban menjen ki a kosárból.

A szerelék már a jól ismert feedersodratos dunai, folyami, márnás, fehérhalas feeder szerelék, ezt megtudjátok nézni Polyák Csabi (de sok más kiváló horgász videóiban).

És akkor a Peca

Már tavaly is próbálkoztam a Dunával Krisztián barátom jóvoltából. Azonban mivel nehéz összeegyeztetni a közös pecát, ezért most egyedül kalandoztam. Tavaly is adott a folyó szép halakat, de az idei évre azt kell mondanom, hogy parádés.

Le kell szögezni, hogy a lassan apadó, sok trutyit hozó víz, amivel találkoztam, kifejezetten jónak bizonyult. A Dunán kell, hogy egyen a hal. Főleg akkor, ha olyan embernek, mint nekem (és gondolom a legtöbbünknek) nincs arra ideje, hogy naponta kijárjon, etessen, figyeljen a halmozgásra, egyebekre. Arra van időm, hogy meló után kirohanjak és gyorsan bedobjak. Ezért IS fontos a kompakt peca a számomra. Hozzá kell tennem, hogy a folyó mozgását már azért elkezdtem figyelni.

Ha ilyen hallal kecsegtető vízzel találkozunk és a halaknak még tetszik is a kaja, akkor már nyert ügyünk van. Láthatóan a halak nemhogy étvágyuknálnál voltak, de zabáltak. Olyannyira, nem várt vendégeim is voltak, mint pld balin. Ezen a pecán a csali is a szokásos volt, csonti, de a szelektáció miatt volt, hogy váltottam wafters-re, mert a kis szilvaorrúakból egész hadsereget sikerült fognom. Persze túlélték a kalandot ők is, és a nagyok is.

És hogy mivel lepett meg a folyó és az új etetőanyag? Ezt inkább képekben mutatom meg a szebbeket! Próbáljátok ki TI is, élvezzétek a rapid dunai estéket ebben a csodás időben!

Második menet

Egy mérés azonban nem mérés, így hamarosan ugyanezekkel az eszközökkel ês kajával újra a Dunán találtam magam, és ismét elégedetten távoztam a partról. Igazi márna szüret lehetett volna, ha nem engedném őket vissza!

Ezen halak mellett rengeteg szilvaorrút fogtunk, érkezett jász és számtalan szêp koncêr is jött!

Ebben a tesztben az is jó volt, hogy a vízállás azonos volt. A márnák kivétel nélkül a csonticsokrot részesítették előnyben. A többi szép hal felváltva vesztett rajta KillBill-x waftersen és csonticsokron.

Harmadik terítés

És mi van akkor ha csak két órám van és csak egy kiló kaja? Gondolná az ember, hogy sokra nem megyünk, de azért beugrott az eddigi legnagyobb jász. És azért márna is jött. Szeretem ezt a szezont eddig!

Értékelés

Technikailag az anyag kiváló, benne van, aminek kell egy ilyen anyagban. Színe, illata adalékoltsága, beltartalma mind pipa.

Megbízható és jól teljesített. Annyira, hogy horgásztársam is már már majdnem feladja eddigi kedvenc folyóvizi etetőanyagát.

Ezen Duna szakaszon, ahol tavaly is horgásztunk, ekkora és ennyi márnát nem fogtunk, sőt, a fauna is szélesedett, külön öröm a hatalmas szilvaorrúak jelenléte. Engem meggyőzött!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük