Hát?! Ez segít!

Egyre több horgásznál látom, hogy gerincbántalmai vannak. Ennek kapcsán megkértem kollegámat, Hegyi Zsoltot, hogy beszélgessen már velem, mit lehet csinálni.

A nekem elmondottakat szeretném megosztani a nagyközönséggel, természetesen ő fogja ezt validálni. De hogy miről is van szó, Elsősorban a gerincsérvről a rossz tartásról, hogy ezt hogy lehet megelőzni, karbantartani.

Ez egyébként azért fontos (szerintem), ha valaki már versenyzőnek aposztrofálja magát, az igyekezzen ezért tenni is. Nem arra kell csak edzeni, hogy 100 méterre 100-ból 100* egy fél méteres körben dobj, arra is, hogy az egészséged megmaradjon versenyzés közben. (És itt arról is szó van, hogy mennyi láncdohányos van a versenyzők között.)

Szóval a láda, a szar tartás, a megterhelő munka együtt nem jó, ezért valamit csinálni kell.

A feladatok egyébként izolációs gyakorlatok is, mert apró, kis izmokra kell rátalálni és ezeket mozgatni.

A gyakorlat

Feküdj hanyatt, lezíts el az izmaidat, a kezeid legyenek kényelmesen széttárva. Tényleg mindened lazítsd el. Majd a farokcsont felől indula próbáld meg a gerinced picit részét a földhöz nyomni. csípő, köldök, szegycsont, mellkas, a póp fölött, egészen a tarkód fölött található kis bemélyedésig. Aprókat, izoláltan mozdulj, majd engedd vissza. Ez a gyakorlat sor úgy, hogy sosem izoláltál biztos nehéz lesz, de meg lehet szokni. Lényeg, hogy a geninc kis kereszt tartó izmait mozgassuk, erősítsük, amik egyben tartják őket.

Ha ez már jól megy, akkor fal mellett állva tudjuk ismételni a gyakorlatokat.

Az izoláció

Ez itt most nem a karanténos sztori és én a reggaeton nevű táncból ismerem, amit Csilla és Szádi tanított nekem akkor, mikor a táncban kerestem a hobbit és kikapcsolódást. Na meg a nők kegyeit.

Arról szól, hogy a tested egyes részeit mennyire tudod önmagában mozgatni. Minél jobban megy ez, annál hajlékonyabbak vagyunk, annál inkább gyakoroljuk a kontrollt és annál jobban mozognak az izmaink. És mint láthatjuk, akkor kevésbé is fájnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük