Horgászat Papp Józseffel, avagy a kínai spiccbot tesztje

Nem akartam így kezdeni ezt a cikket, de így kell:

Nehéz a 21. században behozni egy terméket. Mert ha kicsit is bele lehet kötni, akkor bele fognak. Én is belekötöttem. Ennek eredménye ez a rövid írás.

Született egy facebook post, ahol Papp József Úr többedszerre bemutatta, hogy szokott ezzel a bottal horgászni. Alatta pedig egy csomó ember véleménye, aki vélt és valós, még el nem szenvedett károkról és nem értésekről beszélt. Közöttük én is. Igyekeztem ezt a dolgot a lehető leg tisztelettudóbban tenni, aminek egy közös peca lett a vége. Bonnyán! Ahol nincs rossz peca. Gyönyörű, nyugodt természet. Amibe nem zavar semmi.

9re érkeztem pontosan, Ahogy József Úr is, így már közösen közelítettük meg a horgásztavat, ami a kettes tó volt. Én egy 7,2 méteres, második verziós botot kaptam. Ebből jön majd olyan, amin már TOPMIX logó van. A felszerelést megkaptam, és egy jó nagy zabszemmel a seggemben leültem a ládára és nekiálltunk pecázni.

Kérdésemre, hogy miért nem nyilatkozik, tesz ki videót és oktat a válasza egyszerű volt. Adja magát. Ez egy spiccbot. Természetesen azért az egypontos úszó némileg viccel rajta, de ez egy spiccbot.

A spiccbotok rolls-royce-a. Ennek bizonyítására a gyártóról és a gyártásra is sok érdekes információt kaptam, de ezek a tényen nem változtatnak. Spiccbotot használni mindenki tud, persze nem úgy mint vendéglátóm, aki parádés pecát csinált.

Én kevésbé, a hullámzó víz és a rutintalanság okán nem sok kapást láttam és azoknak is jól mellé ütöttem, de szerencsére hal nélkül így sem maradtam. Le tudtam tesztelni a botot, emellett a peca közbeni beszélgetésből sok információt kaptam. Így kialakult egy kép!

Ahogy írtam: spiccbot. De akkor mi a nagy hype? A törhetetlenség? A nagy halak kivontatása? Egy új reneszánsz?

Ez a bot vendéglátóm szemében egy bot, amiben látja azt a minőséget, ami miatt szerepelhet a termékei között és saját maga is szívesen pecázik vele! Komolyan érződik hangjából a lelkesedés és az öröm, hogy ezzel egy jót horgászhat!

Más forgalmazó ezt másképp kezeli. Külső megélésként,az ott levő felhajtás okozza talán a félre, illetve meg nem értést. Mert ez egy spiccbot. Ott viszont senki sem kapja meg a próba lehetőségét. Itt bátran állíthatom, nyitva a kapu tesztelésre! De visszatérve a pecára:

A kapott felszerelésen 20-as fluorocarbon előke és kb 12-14-es horog volt 3grammos kínai úszóval, ami egy pontos rögzítésű. Ez a felszerelés elégséges volt ahhoz hogy a képen látható 4-6 kilós halakat biztonsággal fogjuk meg egy pár rövid kirohanás után. A fárasztásról és a bot képességeiről az alábbi videó ad bizonyosságot!

Elhangzott, hogy nagy (10 vagy 10+) hal még nem volt a felszerelésen. Ez még tesztelésre vár. De nem az az iskola, hogy akkor erősebb, vastagabb főzsinór és előke kell. Mindig van olyan hal, ami nem lesz meg, egy rakón sem. Ezzel a felszereléssel, sőt a topmixes posztok alapján még vékonyabb előkével is meg lehet fogni ezeket a halakat, nyáron is, azok sérülése nélkül.

Magam is csodálkozva láttam, hogy a halak meglepően hamar és könnyen megjuhászodtak a horgon és onnan már egy könnyű fárasztás után szákoltuk meg őket. Tényleg vár még egy nyári teszt, vagy épp a verseny, de ez mindenképpen kecsegtető. Adjuk a mester szavára, hisz ha ő nem, akkor ki az, aki tudja és érti a halfogást!

Hova, hogyan és miért:

Nem mindenhova, nem mindenképpen és miért ne! Van az a hely, pld a peca helyszíne, ahol ez jól működik, további jó pontyos, úszós pálya is szóba kerül.

Cserébe, senki se gondolja, hogy ez lesz a vontatóeszköz a tök vagy a nád mellől, mert ott nem fogod tudni megállítani a halat, eléri a menedéket. Nem a haltépés ennek a botnak az ereje, hanem a rugalmasság és egy olyan dolog, amit nehéz jól leírni. Finoman, de egyértelműen nyeli el a hal erejét.

Ismételni tudom magam, a haltól is függ, hogy mi lesz a meccs vége és persze a horgászon is múlik. Nem téptük a halat, tartottuk amennyire kellett és fárasztottuk. Működött.

A bot nem rakó alternatíva. Nem fogja helyettesíteni/kiváltani. Más a pontosság, más a felhasználás, mert ez egy spiccbot!

És hogy mi lesz ezek után? Aki ezt megveszi, az vagy felül egy nagyon jól felépített marketingnek (majd lemegy a lendület és talán el is adja), valaki más megtalálja horgászatában a helyét és egy élvezetes minimál peca lehetőségét.

A bot sorsa elvégre a felhasználó kezében van. Egy Stradivadi sem szól szépen minden kézben, de ha az ember mestere annak, csodákat művelhet vele.

Adjunk egy esélyt, ha van rá pénzünk, mert nem olcsó. A minőségnek ára van. Ha nincs rá pénzünk, ne szégyelljük, ne bánjuk, semmiképp ne bosszankodjunk, nem kötelező felszerelés!

Próbára, ahogy írtam bárki kaphat lehetőséget, ahogy én is kaptam. Egy dolgot veszíthetsz el, a felfedezés élményét!

3 gondolatokat “Horgászat Papp Józseffel, avagy a kínai spiccbot tesztje

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük