Horgászévem 2021

Furcsa visszaolvasni a 2020-as év értékelését. Majd végiggondolni, hogy mi minden történt itt. Az új módszerek, a finomságok és abszolút a fejlődés éve volt 2021 és szeretném, ha ez nem állna meg.

Óriási hálával és köszönettel tartozom Kovács Ákosnak, hogy bevezetett a rakós botos horgászatba. A 7fish és a Matrix csapatnak, akik olyan hasznos tanácsokkal láttak el egy nap alatt, amit azóta is kamatoztatok horgászataimban, fárasztásaimban.

A Dovit csapatnak, ismeretlenül is. Gyulai Ferencnek különösen is, akinél kedvesebb szerényebb és pozitívabb kisugárzású emberrel nagyon kevéssel találkoztam. A sort még bővíteném, szintén ismeretlenül Polyák Csabió-val. A dovit és az Ő filmjei olyan mennyiségű ismeretanyagot jelentenek, amit nemcsak feldolgozni, de megemészteni, és használni sem egyszerű.

És hogy mi volt idén? Visszatérhettem valamifajta gyökerekhez. Végre lehullott rólam a “ponty” láz. Egyre kevésbé alkalmazok method technikát, és inkább “szivatom magam” hosszú előkével, vagy éppen rakós technikák alkalmazásával. Legszebb fogásaim szerencsére ezekhez a technikákhoz kötődnek.

Meglátogattam új helyet is, ami nagyon tetszik. A Benta tavakban kincsre leltem, és nem kell hozzá a VIP tóra mennem, hogy jól szórakozzak. 🙂

Tanulnom kell még keresnem a halat, van ebben feladatom még nagyon sok. Érteni és látni a vizet, mert nem elég a technikákat profi szinten űzni, tudni kell, hogy hol érdemes horgászni. Ebből a szempontból csodálom Édesapámat és rengeteget veszekedek is vele, mert ő mindig máshol ülne le, mint én. 🙂 (na meg persze nem is kel fel reggel 5kor amikor én már mennék). 🙂


Tanulni szeretném a természetes csalik felhasználását. Szúnyog és horgászföld használatot, kenyérrel és csontibábbal való csalizást is. Szeretnék tejsavas erjesztett etetőanyagot csinálni …. . Hú sokmindent. 🙂 Vackom már sok van, de ezekben még irtó sok kihasználató potenciál van.

Számokban: 3 horgászverseny, X horgászattal töltött nap, 7-8 kilós rekord fogás, és sok-sok tapasztalat és kedvesség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük