Horgásztavon jártam: Vadas termál tó

Ha az idő hideg, a tavak befagynak és a Duna árad, akkor nem lehet mit csinálni. A horgász vár és szájkaratézik a facebookon (ki-ki vérmérséklete szerint), vagy előkét köt, esetleg mindkettőt teszi.

Vagy elmegy olyan helyre horgászni, ahol lehet. Ilyen például a Vadas termál tó szlovákiában. Budapestről sincs messze, én kétszer tettem meg az utat egy-egy jó pecáért. De azért ne feledkezzünk el arról, hogy itt még így is nagyon hideg van. Kell a meleg ruha és a láb fűtése sem rossz gondolat. 🙂

A Vadas

A vadas úgy készül, hogy a húst mustáros szósszal… jó, csak viccelek. A navigációba Vadas termal SPA-t írjatok be, mert az egy kompexum. Ha itt vagyok, már nyert ügy. A holtel előtti nagy parkolón túl kell menni és jobbra kanyarodni ott ahol a kültéri medencék vannak. Itt bemehettek a kapun és horgászhattok.
Van verseny oldal, ott pedig hétvégente, általában szombaton verseny. Itt viszonylag meredek beton placcon lejárók vannak raklapból készített stégekig, amik kissé szűkösek, de megfelelően stabilak:

A verseny oldal
A stég

Dobni a szemközti stég alját javasolja a tógazda, így oda dolgoztam mindkét esetben:

Hallal mutatom, hova kell dobni

Az etetőanyagról

Vittem, de nem használtam. De tényleg, srácok, őszintén. A víz alatt nyári klíma van. Ezek a halak esznek, mindent. Vigyél egy kis classic pelletet és bármilyen csalit, hidd el, lesz porszívózás, csak találd el a stég lábát.

A pecáról

Na ez már érdekesebb. Na nem azért, mert küzdeni kell a halért, hanem azért, mert azt tapasztaltam eddig, hogy a methodos tavakon nem igazán van kedve a halaknak kukoricát enni. Itt viszont ez volt a nyerő csali. A csonti nem is ment annyira, de a csemege mindent vitt, és minden a csemegét vitte, a halbőség pedig parádés. Csak a Dunán fogtam eddig egy pecán 2-3 balint, itt ők is szépen jöttek:

A kárászok brutális szépek és erősek

És ez az alja!

Második alkalommal már a pontyok sem maradtak el, és meg kell mondjam méretüket jócskán meghazuttoló erejük van. Pontyocska kettőnél remegett is a léc, mert direkt keszeges előkét tettem fel, és a 14-es előke és 14-es horog mellett csak annyit mertem erőltetni, hogy ne találja meg a stéget!

Konklúzió

Nincs messze, nem kell sem horgászjegy, sem bármiféle tagság, 10 euró. Ezt kell mérlegelni. DE sporthorgászokat várnak, finom szerelékkel és szakáll nélküli horoggal halat pedig elvinni nem lehet. Megéri? Ha az ember ki van éhezve egy pecára, akkor mindenképpen. Évről évre egyszer jó meglátogatni, főleg ha a párunk addig wellnessel és peca után mi is megmártózhatunk a meleg jacuzziban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük