Egy verseny naplója… hétfő

Fura egy hét lesz, mivel wellness-be megyek és egyben versenyezni. Egy úszós kupára. Tavaly már versenyeztem párszor, de minden esetben csak feederrel, és nem úszóssal, főleg nem rakós botos módszerrel, amit most tervezek majd. Bevallom ez idáig nem terveztem a hétre postot, de aztán arra gondoltam, hogy ez másnak is segíthet. Hétvégén már voltam kicsit a Bentán, hogy a rakós keszegezést gyakoroljam, mint ne mondjak, elfáradtam. A héten a meló mellett még össze kell szednem a versenyzéshez szükséges dolgokat és össze kell állítanom mindent, hogy mit fogok csinálni.

Stratégia


Nem ismerem a vizet, annyit tudok, hogy termál, így a halaknak van esélye mozogni. Nyilván a végleges stratégiát az határozza meg, hogy hova húzok, de a 3 top-set ad rá lehetőséget, hogy a nyilt vizen lágyabb, vékonyabb gumival, amig esetleg partszélen erősebbel horgásszam. Igyekszem a fenéken érintőn horgászni, ha esetleg beáll elém a ponty, akkor mindenképpen fektetek és váltok a power settre. Nem túl erős stratégia, de a téli Moby-s versenyeken még ennyi se volt, mondjuk ott limit és semmi sem. 🙂

Felszerelés

Viszem a rakót 3 topsettel és lesz nálam egy bolognai. Ezt most nem fogom túlzásba vinni. Nem szeretnék belegabaolydni semmibe. Ha tudok halat fogni akkor az már nekem jó. A rakóhoz 3 top-set-em van, 2 power és 1 match. A halak méretéhez ahogy tudom, ez elég. Szívesen építkezek a keszegre, főleg, hogy először lesz nálam szúnyog, de ha kell átállok a pontyokra is szívesen. A power top-set-ekben fehér dino gumi van tavalyról, a match top-kit-ben pedig Matrix Slick 1.6-os gumi. Már előkészítettem és levágtam két 0.5g-os Silver Fish szereléket méretre, van 2 további 1 grammos szerelékem is, szintén 0,18.as zsinórra.

Illetve kötöttem előkéket is, de ez a héten még tervben lesz. Az előkéim 0,12 és 0.14-es 25 centis előkék, rajtuk szakáll nélküli Matrix (MXC) horgok. Kötöttem pontyos és keszeges előkét is. A tegnapi teszt azt mutatta, hogy azért szakáll nélküliről megy el hal, főleg a küszök potyogtak le behúzás közben.

Amit még feltétlenül kell vennem, az mélységmérő ólom. A téli ruha valamelyik zsebjében maradt, és tegnap nem találtam, szóval ebből is kell egy marék, ne legyen vele baj, illetve a bolóra úszó. Olyan 3-5 gramm környéke.

Etetőanyag

Na ezzel bajban vagyok, illetve most már talán kitaláltam. Az egyik fajta, amit viszek az mindenképpen dunaihorgászok lesz. Ezt még nem döntöttem el hogy az icefish, vagy a premium dévér, ezek között vacilálok, de ezt mindneképpen le kell rostálnom. Amit még emellé vennem kell, az fekete TTX. Földet szerencsére egy kollegámtól kapok, jó kis vakondtúrás föld. 🙂
A terv alapvetően ez, jó etetőanyag TTX-el, süllyedő angol morzsával dúsítva, illetve föld etetőszűnyoggal. Ehhez kell még 10 literes vödörből 3 legalább, hogy mindenre legyen. Innen is, köszi APA! (A versenyzőt apukája támogatta a startvonalig) 😀
Meg még két dolog. Édesítőszer és fekete porszínezék.. 🙂

10 liter etetőanyag limit van, maga az etetőre úgy gondoltam, hogy kb 6 kiló elég, és fogalmam sincs mennyiből lesz 10 liter 😀 (nem baj ha marad) ehhez jön még 2 kiló ttx, 1 karton kukorica (szintén rakira megy a vége), valamint a kollega kb 6 kiló földje.

Rendeltem még 2-2 liter csontit és pinkit, a limit megenged 1 liter etetőszúnyogot a két forduló alatt, illetve 2 deci tűzőt is. Sose láttam egyben ennyi élő anyagot, az az igazság. De nem baj, ami marad, az egy ideig elég lesz. Ehhez kell még szúnyog szétválasztó por mérlegelő edények és meg kell tanulnom a tűzőszúnyogot használni. Jut eszembe, mi van akkor ha megdöglik az etető? Úgy is jó? Ja igen, ne feledkezzünk meg a keverőszárról. Ezt kézzel már tuti nem keverem fel. Jó lenne egy dézsa, de az ennyi cucc között már esélytelen.

Horgászállás

Amitért mindenképpen be kell mennem a Dechatlon-ba, az két darab szákrögzítő a ládára, és el kell mennem lehetőség szerint a szákokért, amiket félretetettem. Lesz két darab 4 méteres szákom, két darab száraz eva tartóval. Már most úgy érzem, hogy 100000 Forint környékén járok, de dúrván, ami azért okoz némi gyomorgörcsöt. A ládához egyébként minden megvan ami kell. Tegnap már próbáltam úgy horgászni, hogy a nagy és a pici görgőm is használatban volt. A rakós harisnyához még egy oldalsó pipa nem ártana, ezt meglátom, hogy találok-e gyorsban.

Amúgy ebbe még a betli ennek ellenére is simán benne van, de ezt is úgy kell felfognom, hogy egy cél és fontos állomás az OB-ig, mert ha már beneveztem, akkor el is indulok és ezek a versenyek alapozzák meg a rutinomat.

Ha ez megvan, akkor már csak be kell férni a kocsiba. Illetve megmondani a hölgynek, hogy nem férünk be a kocsiba. 😀 Érdekes lesz. Ha van kedved, kövesd ezt a hevenyészett bejegyzést, hogy szombatra már összeálljon az eszem a lelkem és a lelkesedésem is. Addig még van pár nap, és ahogy nézem a naptáram, munka és megbeszélés is elég…..