Versenybeszámoló – Mátrix kupa II

Vasárnap ismét versenyen jártam, sikerült egy kicsit köszörülni az első fordulón elkövetett betlit. (ott ugyanis nulláztam). A Mátrix magyarországi képviseletének versenysorozatának helyszíne a kedvenc pontyos kis tavam, a Bigboss tó Martonvásáron, így nem is volt kérdés, hogy lehetőség szerint indulok.

A sorsolás

Szerencsésnek egyálátalán nem mondható a kezem, de ezt mindenki döntse el maga. Olyan helyre húztam, ahol még sosem horgásztam. A tógazda (mivel nem versenyzett) adott két tippet és magam is sokat agyaltam. Bekevertem az etetőanyagokat, vártam a rajtot és gondoltam még egy gyors mosdó belefér, aminek az lett a végeredménye, hogy a bekevert pellet jó felét megették a helyi lámák … -.-

A hely

A helyem a tó leges legvégén volt, és a szél az én irányomból fújt, tehát jó eséllyel a halat lefújta rólam. Az elmélet be is igazolódott, csak tartáson volt némi nagytestű, erős példány.

Az időjárás és a módszer

A szél egyre csak nőtt, ami indokolta, hogy rakós botot ne vegyek elő, egyébként is method feederre készültem, ami a tó kedvenc módszere, azt is lehet rá mondani, hogy “angolos/methodos”. Bár röviden lehet, hogy egy finom úszós készség még segített volna valamit.

Kevés halas verseny volt a részemről, mozgás nem is volt a kapásaimon kívül, viszont gyönyörű halakat fogtam, szépen ment felfele a méret. 2, 5, majd 7 kiló feletti halak kerültek a horgomra, majd a 4. hal sajnos vitte a fix gumis kosarat, gondolom hogy a 0.181-as zsinór és a halak (amikkel azért nem lehetett finomkodni fa illetve bokor alatti pecák alatt), nem annyira szerették egymást. Egyébiránt a legfinomabb Tubertini EA Trinity-vel horgásztam, ami előtt le a kalappal, gyönyörűen dolgozott, hihetetlen dolgokra képes ez a kis bot.

Etető pelletként sima halas method boxot használtam, ami tartalmaz betaint.

Felszereltem újra, de sajnos már nem volt újabb kapásom a végig és nagyon féltem attól is, hogy megfázom, hiába volt rajtam kb 5 réteg ruha. 

A kevés halam a 13/32. helyre volt elég, sajnos az utolsó fél órában 10 dekával a legnagyobb hal díja is elment. De azt hiszem nem volt ez rossz peca.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük