Movember

Tavaly ilyenkor elkezdtem szakállat növeszteni, mert úgy gondoltam hogy érdemes felhívni a figyelmet arra, amit képvisel. Akkor még nem gondoltam, hogy az idei évben mit fogok átélni…. .

40 éves lettem idén. Sosem voltam ilyen erős, jó kondiban. Némi refluxtól eltekintve egészséges és lassanként még kiegyensúlyozott, boldog életet is kezdtem élni. Aztán egy szűrővizsgálat felborította az eddigi léha, bohém életemet.

A felfedezés

Céges éves managerszűrés. Ez a harmadik év. Első évben fedeztek fel egy göböt a pajzsmirigyemen. akkor kivizsgáltattam, de akkor csak egy biopsziát vettek és nem találtak benne semmit. Második évben az ultrahangos doki elintézte annyival, hogy nem nőtt, nincs vele dolog. Idén egy nagyon lelkes és alapos doki újabb biopsziákat javasolt és vett, hamarosan meg is találta amit keresett. Megállapításra került, hogy nem jó indulatú a dolog, továbbá, hogy ez még a legjobb rossz ami történhetett. Persze ezt az ember nem hallja meg.

Ebből is az látszik, hogy nincs fontosabb, mint az, hogy menjetek szűrővizsgálatokra és ha bármi nem stimmel, azt keményen ki kell vizsgáltatni.

Az út

Nem lehetek elég hálás pár barátnak és egy rokonomnak, akik végig kísérnek ezen az úton. Sajnos azonban a magyar valóság az, hogy a saját utatad saját magadnak kell végig taposnod. Javaslom, hogy kezdj a háziorvosnál, aztán majd visz magával a sodorvonal. Többet nem tudsz tenni. Az emberek hol kedvesek, hol elcsigázottak, hol még a szavaikkal bántanak. Ülni kell és hagyni és tűrni. Amit tehetsz, hogy a lehető legjobb lelki supportot hívod segítségül.

A műtét után

Csernobili gyerek vagyok. 4 éves voltam, amikor a rádióaktív felhő pont a környékünkön garázdálkodott. Nem gondoltam, hogy valaha még azok a szavak, hogy rádióaktívitás és jód a szervezetembe kerül, de még fog is.

Ha ilyen jellegű dolog történik veled, és a hormonháztartásod felborul készülj fel a bármire. Rendkívül hisztis, ingerlékeny lettem annak a hatására, hogy a TSH-m az egekbe szökött és nem igazán volt bennem életöröm. Ezt is ki kell bírni, mert a jód és a pajzsmirigyhormon pótlás egyszerre nem működik.

Most már egy bő fél évvel a dolgok után, az első jód kezelést követően, majdnem beállított hormonokkal végre ott vagyok, ahol voltam, plusz egy hatalmas lelki gyakorlat után. Ha minden jól megy, ennyi volt. Jól vagyok, csak még jobban kell magamra vigyázni!

Idén töltöttem a 40-et. Megírtam a végrendeletemet. De ha fel sikerült állni, vár még rám 10-20 vagy akár még 30 év is. Remélem, hogy még házasság, gyerek és ezzel megannyi új megélés. Ehhez viszont engem is várnak a szűrővizsgálatok, kezelések és minden ami kell ehhez.

Jön a november és vele a movember, aminek célja, hogy felhívjuk a figyelemet arra, hogy bármikor lappanghat bennünk olyan, aminek nem kellene ott lenni, és nem csak a lelkünkben!

Menjetek szűrővizsgálatra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük