Aliexpress-es vásárlás 2022

Vannak olyan dolgok, amiket mindig az alin vásárolom be, nagy mennyiségben, kb annyiért, amiért kizacskózva a horgászboltban megkaphatjuk kb annyiért, amennyibe az alin kerül 50, és néha még a szállítást és vámolást is betakarja …. . Nagyon szeretem a horgászboltot, ahol vásárolok, de azért még nem ment el az eszem.

Előke gyorskapocs

Tulajdonképpen ezekkel horgászom már régóta, mert tavaly vagy tavalyelőtt ilyenkor is jött egy adag. Pont akkorák, hogy felesleges pocsölni, hogy “S”, “M” vagy “L” méret legyen. Nyugodtan rendeld belőle az L-eset. Idén más fajta gyorskapcsot is vettem, tanulva, okulva a folyóvizi tapasztalatokból, de előfordulhat, hogy methodra is ezek kerülnek, tökéletes:

Az előke rögzítő gyorskapocs egyébként nálam egy nélkülözhetetlen kiegészítő. A jobb oldalival methodozom és hosszúelőkézem már jó ideje. Ebből adódó halvesztésem még nem volt.

A bal odalit innen, a jobb oldalit pedig innen rendeltem.

Alis gyorskapcsok

A baloldali verzióhoz, és ha hosszú előkével használjuk, nem árt gumicső sem. Ebből olyat sikerült vennem, ami tök jól passzol, sőt sokkal jobb minőségű, mint a SEDO-s amit itthon vettem.

A gumicsövet innen rendeltem.

kiegészítők hosszú előkés horgászathoz

Bár elég sok dolgot tanultam, hogy minél kevesebb kütyüt kelljen magammal vinnem. (ez főleg mindenféle damil-valami kötések, ahol a valami az lehet shock-leader, erőgumi, fonott ) Azért rendeltem (mert volt) olyan forgókapcsot, ami egy gumi hengerbe illik. Használható arra, hogy a hosszúelőkés pecát kiegészítsük az erőgumival, de ha nagyon lusta vagyok, akkor még gyorskapocs előtt is tudok belőle egyszer használatos előkéket csinálni. Én nem szeretem, ha a kosárba beleszorul a forgó.

Itt találod alin:

Gondolom ti is használtok gumiütközőt, ami egy abszolút fogyó eszköz és szintén jól tud fogyni, illetve sose van kéznél. Most ebből is beszereztem a következő 2-3 éves mennyiséget, innen:

Gumiütköző

Feeder kosár gyöngyöt is innen szoktam rendelni, bár hallottam már rá versenyhorgász panaszkodást, de az én pecáimra még akkor is megfelel, ha egy darab egy pecát bír ki. Ezekből télen még szoktam feeder linket is csinálni, hamarosan lehet erről is csinálok majd videót:

Ezt innen vásároltam:

Feeder kosár gyöngy

És persze egy kis “merészség”

Busa úszónak szánom:

Vettem 3 darabot. Ha rakósbottal akarnánk megint fogni, kifejezetten, de egyébként is jól jön ilyesmire. Minőségre tetszik. Sima belső zsinórvezetős az egész testén keresztül, ami azt jelenti, csukázni is lehetne vele:

Az úszókat itt találod:

Busa/csuka úszó

Fonott zsinór

Ez vajon mennyire tartós, mennyire daiwa és mennyire j-braid? Szerintem az utóbbi kettő biztos nem, de azért method előkét már kötöttem belőle:

kamu? J-braid

Flurocarbon

Ez sem tudom mennyire flurocarbon, de remélem jó választás lesz a rakós botos szerelékekhez. Krisztián barátom esküszik rá, ezért gondoltam kipróbálom: Az oldal azt mondja egyébként, hogy NEM fluorocarbon. Nyilván semmit sem hiszek el nekik, még az igazat sem. 🙂

Flurocarbon?

És akkor ide jön a kis method box, amit már pár posztba felraktam. Mert hogy ezeket a cuccokat, kiegészítve még egy pár dologgal, megcsináltam a method mindenest! Ti mit tennétek még bele?

Method mindenes