Horgászévem – 2022

Ha egy szóval kellene összefoglalnom az idei évemet, akkor nem tudnám, és ez vonatkozik a horgászévemre is. Persze értékelni és tervezni kell, de ez az év volt az, amit nem nagyon lehetett.

Egy biztos: Módszert megint csak nem tudtam választani, de ez talán nem is egy olyan nagy baj, hiszen volt részem rendes (11,5méter) és margin rakós horgászatban. Hosszúelőkézhettem és persze idén is volt, hogy a jó öreg method kihúzott a csávából.

Az idei év a tartalom gyártásról is szólt, és ezt kifejezetten eredményesnek éreztem.

Úgy gondolom, hogy a horgászataim és az ezzel kapcsolatos gondolatok, és persze a hozzájuk csapódott DH termékek megtalálták azt az arany középutat, ami még nem kifejezetten “raklámanyag”, de elmondtam, hogy mit és hogy pecáztam. Ezekben az anyagokban társakra, cimborákra és jó barátokra leltem közben!

Versenyezés?!

Ez a hülye versenyzés ez pont olyan, mint az arany szabályom, hogy nem veszek új feeder botot. Van ami azért jó szabály, mert meg lehet szegni.

Nem leszek sem amatőr, sem pedig profi versenyző, és egyértelműen tudom is miért: A verseny peca, ha belehergelem magam stressz. Kompetitív ember vagyok, aki akkor is a 120%-ot akarja nyújtani, ha fingja sincs az egészről.

Ennek következményeképpen irtó módon vagyok kihajtható és stresszelhető. Ez a munkában jó (a munkáltatónak biztosan, nekem kevésbé). Pecában is jó lesz. 10 év múlva. Addig van mit tanulni. Amíg nem leszek egy tavas és vagy egy módszeres horgász, addig ez a topic marad tudatosan és szánt szándékkal egy utolsó prioritásképpen.

Rakózás

Egyértelműen látszik, hogy a bothossz látszik visszamenni olyan 6-8 méter körülire. Ezt szeretem a leginkább, és örülök ha jó ponty esik be, de ha jó dévért kell húzni és nem veri le magát, annak is örülök. A ládás, görgős dolgot is többé kevésbé meg lehet úszni vele. Volt idén óriási élmény. Volt szép hal és volt jó peca is. Volt amiben el is fáradtam. A Csepp tavas rakós peca például egy olyan élmény, amit az ember nehezen felejt el, és vissza visszatér egy megnyugtató pecára vagy beszélgetésre.

Vannak rakós ismerősök, akik abban látják a jó pecát, ha 80-100 kilót lehet húzni. Ehhez én nem nagyon ragaszkodom. Sokkal inkább ahhoz, hogy beessen egy jó hal, de azt tudjam megfogni. Ez az igazi élmény.

Sajnos nem jött meg még mindig az 5-6 tagvég lezáróm a jelenlegi bothoz, ami nagyon bosszantó. De majd meglátjuk mi történik ezen a fronton is.

Feeder

Volt olyan peca idén, ahol jól kombináltam a hosszú előkés és method pecát, ez szerintem egy jó irány, ha igy alakítom ki a pecákat, hogy legyen helye benne mindkettőnek, mert két legyet lehet vele egy csapásra ejteni. Szépen le lehet fogni a fehérhalat és közben beeshet egy jó hal, ami további jó élményeket adhat. Ami feeder szempontjából mindenképpen fejlődésnek látszik, egy, a kifejezetten már nagy távolságú feeder felszerelés, továbbá az, hogy beruháztam egy utazós pecára is. Szélesedik a szortiment, és még tudom, hogy mindig van feljebb, de ez most elég. A feeder pecában viszont egyre jobban látszik, hogy sikerült kijutnom olyan helyekre, amikre szerettem volna. Ez pedig mind:

Élő víz

Nem nagy és nem erős dolog horgászni a hárosi öbölben, de mégis csak megtörtént ez is. Hiszen egyik legjobb és leghasznosabb pecát ott folytattuk le. Nem mellesleg az öszi dunai pecák ezt a dolgot még tovább emelték, ami szintén arra inspirál, hogy úgy alakítsam ki a felszereléseimet, hogy ne kelljen a fél világot magammal vinni. Fantasztikus élmény volt idén a 7 kilós dunai tükrös, a 2 kilós márna, a koncérok és jászok. A paduc, ami talán kicsit tovább is fertőzött. Természetesen ebben nagyon sok része van Kovács Krisztiánnak, akinek tényleg nagyon sokat köszönhetek idén.

Persze ha köszönetet mondok, akkor már mindenkinek is illik. A Dunai Horgászok team-nek a belém vetett bizalomért és lehetőségért. Bíró Csabának az ismeretségért és a versenyeire való invitálásért. Csaba Pribelszki bármikori fantasztikus vendéglátásának és a tartalmas beszélgetéseknek. A BigBoss-os srácoknak, és mindenkinek aki jó szóval tanáccsal, bármivel hozzájárult ahhoz, hogy ez a kihívásokkal tele év egy picit jobb legyen!