Elmaradás és tevezgetés

Néha azt gondolom, hogy jó lenne ha két felé tudnék szakadni, mert akkor tudnék egyértelműen tanulni methodot. (Jövőre kitűztem a célt, hogy a távolsági horgászat lesz, ehhez 390-es bot és egy olcsó kategóriájú, de minőségi orsó áll majd rendelkezésemre, kétszeres világbajnoki ajánlással). Igen, Carp Expert orsót vettem. 🙂

Az “atoma” táska egyik dobozkáját is beáldoztam a method oltárán. Itt apró tégelyek, az általam legtöbbet használt spray és krém ízesítők kaptak/kapnak majd helyet, hiszen egy gyors horgászathoz nem kell több, mint a kötelező minimum. A táska tetéjén pedig elfér egy method box és egy fél csomag etetőanyag a szokásos panírozás vagy sapkázás kivitelezéséhez.

Adós vagyok még egy, mi jött kinából cikkel. Hamarosan jelentkezem vele, bár egy része már látható a dobozkában. 🙂

A második téma ma a kötések

Mióta horgászom és szükség van arra, hogy madzagokat kössek össze, azóta az “uni” to “uni” csomót használom. Mondhatni hogy ezzel is szivatom magam, de tulajdonképpen problémát még sosem okozott, és nem is sokat kellett.

Az utolsó és rendkívül szeles törökbálinti versenyen Guru dobóelőkét használtam és rájöttem, hogy így kevésbé használódik el a dobon a zsinór, érdemes hát használni és arra gondoltam, hogy érdemes létrán tartani pár szereléket dobó zsinórral, egyszerűsítendő az élet, ezen a gondolatmeneten aztán rátaláltam két új csomóra is, amit elkezdtem gyakorolni. Az egyik az “Albright” másik pedig a “blood” csomó. Rövid gyakorlás után a használt damilokkal a “blood” csomó tűnik megfelelőnek, az “Albright”-ot pedig arra szeretném használni, hogy segítségével feeder gumit rögzítsek. (ezzel sem kell akkor külön alkatrészt rögzíteni)

Az “Albright” csomót a legjobban ebből a videóból lehet megtanulni:

A blood csomóra pedig ezt találtam

A csomóknál nagyon fontos, hogy milyen damilokkal csináljuk. Bár ez sehol nem volt kirakva. Az én repertoáromban Daiwa N’Zon süllyedő főzsinór (0,23) és Guru Shield dobóelőke van jelenleg. Na meg a frissen vásárolt Alis j-braid. Mindkét damil shockleader-hez való erősítésénél nagyon jól működik az Albright, a fonottnál kicsit azért jobban, továbbá nagy előnye, hogy kb csukott szemmel meg tudom kötni, ami azt jelenti, hogy a kötést nagy valószínűséggel bármikor reprodukálom.

Pecára és kötözgetésre Fel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük