Mi lesz veled spicc és rakó

Voltatok kint a 2023-as ponty shown? Láttátok a TOPMIX-nél a kínai spiccbotokat? Be fog jönni ez a módszer, és el fognak terjedni. Jó ez nekünk?

Közben persze berobbant a haldorádónál is és már megy is a “fejtágítás” hogy mit hogy kell, és persze még mit kell hozzá venn?!

Miért a kérdés?

Húú, engedjétek meg, hogy tök őszinte legyek. Miről szól a horgászsport technikai része? Jobb, másabb módszerekről, amikkel hatékonyabban lehet halat fogni. Jó ez a horgásznak, mert tőbb halat fog, és jó ez a kereskedőnek, mert elad.

A hozadék

A partszéli horgászat olyan innovációt kap, aminek a fal adja a másikat. Innentől lesz egy kihívója a rakós botos pecának, hiszen a bot első 2 métere kb olyan, mint egy gumi. Kb eltörhetetlen, el szakadhatatlan és vastag damillal is lehet gyötörni. Gyötörni! Olyan könnyű bottal, amit elképzelni sem tudtál eddig. Jobb, mint egy hanyományos spiccbot, és sokkal-sokkal-sokkal finomabb, mint egy MARGIN rakó!
Már csak azért is, mert ott a gumi az, ami lehetőséget ad a ponty fogására, cserébe a bot extra merev és a kis halakat még le is veri. Ez a módszer viszont mindegyikre lehetőséget ad.

A deficit

Kell ez nekünk? Kell egy új versenysport 50-20000 forintos botokkal? Meginnovál egyéb iránt valamit? Aki versenysportol, az már meglátja. Aki lát fantáziát az ilyesmiben annak biztos jó lesz, de ismételten egy olyan céleszközt kapunk, ami azért elég speciális körülmények között alkalmazható. Pld kocka tavakon. Ott meg pár év alatt kiég az ember, ha nem versenyzik. Lehet akkor is, ha igen.

Vegyük észre, hogy a technológia mellett a kereskedőnk a pénzünket akarják. Ha el akarnak adni, akkor új dolgokat új módszerekkel lehet új piacot tekinteni.

Érdekes lehet még a felszerelés, amivel horgászunk. Mert vagy kisebb szerelékkel tesszük, mint a bot hossze, vagy a merítő technikán is kell kicsit faragni. Mert így szákolni is érdekes lesz, főleg ha beugranak az 5-6 kilós malacok.

Kínában ezt a végletekig hajtották. (engem a kínai láda még jobban is érdekel), és bár az innovációval egyetértek, de abban nem, hogy most megint jön egy új evolóció, amin keresztül médiában, marketingben és kereskedelemben toppon lehet maradni. A hobbin egyéb iránt is jól élnek azok, akik ebből élnek. Ha érdekel minket a módszer, bátran nyúljunk hozzá, de hogy ennek mi lesz a vége, azt még nagyon nem lehet tudni! Csak óvatosan, de izgalmas időszak következik!

Amit problémásnak látok:

1. Takony finomságú dolog, kb úgy hajlik mint egy gumi. Sokkal kevésbé lehet vele szépen irányitani a halat.

2. Ahhoz, hogy igy megtarts egy halat brutàl nagy horog és vastag zsinór kell. Minden lesz ez csak nem finom peca.

3. Nem tudsz lebontani. Ami problémás lesz szákolásnál és csalizásnál is.

És hogy mi lesz veled spicc és rakó?

Én mindenképpen maradok a régi megoldásoknál. Attól, hogy ez a bot nagyon takony, nem fog kihelyettesíteni egy rakót. Ott a gumi enged minket vékony zsinórral horgászni és vezetni a halat. Itt a vékony takony bot mellé, hogy el ne szakadjon brutál horog és zsinór kell és nagy halra van. Nem olcsó játékot kap így az, aki akar, aminek viszont a fancy faktoron kívül nem látom értelmét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük