Őszinte véleményem a methodról!

! Szókimondó tartalom!

A nyári rakós, pasztás pecák és a Duna vallatása után visszatértem a methodhoz, meg is kaptam: “Methoddal mindenki tud halat fogni”.

Kis túlzással es igaz is , de azért a kijelentés némileg árnyalt. Fontos, hogy írásomhoz a hobbi pecát veszem alapul. A versenyhorgászat kiélezett nehéz dolog,ráadásul lutri is! Nem szabad egy kalap alatt említeni a hobbi pecával!

Szóval a method “olcsó” módszer, de kiegészítőkkel és csalogató anyagokkal drágábbá izé hatékonyabbá tehető. Közben pedig kb Schrődinger horgászmódszere. Egyszerre kereső és egy helyre horgászós módszer is, egészen addig, amig halat nem fogunk. (épp úgy adják el, ahogy épp reklámozni kell az adott dolgot)

Ezért fontos hogy kezeld helyén a marketinget!

Ne vegyél meg mindent.

Példaként sorolhatnám a “carp expert uni method runner 6000es orsót”, amit kifejezetten methodra ajánlanak. Egy olyan szar clipsel, amibe képtelenség behúzni a zsinórt…

A method módszer tele van forradalmi kiegészítőkkel. Erre azért van szükség, hogy a módszer még hatékonyabb legyen. Abban is, hogy a zsebedből pénzt húzzanak ki.

A gumis kosarak pld épp olyan gyorsan koptak ki, mint ahogy most valaki hirtelen árulja az innovatív alapozó kosarát. Horror áron… mert igény teremtödött rá a világversenyen. Hát azóta hogy-hogy nem, csak így szabad etetni 1-2 versenyen?

(félre ne értsd, mindegyiknek van helye és ideje, nem haszontalan!, de amíg az etető kosár ára indokolatlan, addig a gumis kosár egy fasza dolog fonottal, ami egy olyan kombó, amit intenzív tóra már be sem engednek!)

Mindig van új dolog, azonban tudni kell, hogy a módszer (főleg hiperintenzív tavon) ígyis, úgy is verhetetlen (és így unalmas is lesz)

Csalik

Nekem könnyű gondolhatnátok, mert egy gyártóval elvagyok, pont megvan minden ami kell, de én is ki-kikacsingok néha. Tudni érdemes miben van lehetőség. Nálunk mondjuk mindig az én kedvenceim kerülnek kivezetèsre!

Jó kis készlet!

Egyébként a színben hiszek, illetve abban, hogy fehérhalazni (keszeg/kárász) jó a brutál aroma. Ezt tényleg megfigyeltem! És ha valamiben, akkor csalikban az ország élenjár. A “megannyi” és a “mindegyik” baits kínál rengeteg lehetőséget, hogy elfelejtsd a csontit és a kukoricát. Pedig nem lenne szabad … .

Kaja

Érdemes tudni, hogy az aqua pelleten túl is van élet. Van még más pellet is tudom, de nem erre gondolok. Arra, hogy van olyan idő, mikor a por kaja is jó. Legyen tarcsiban egy halas, green betainos por pl. Néha panírozni kell, néha ezzel horgászni. De vissza is nyúlhatunk egy kicsit oda, ahol az etetőanyag és annak bekeverése még a peca egyik legkeményebb tudománya volt!

A method és a klasszik peca

Van olyan, hogy a jó öreg ttx kihúz minket a csávából. Egy vad vizi (pld Balaton) keszeges method vagy hosszú előke se igènyel bonyolultabb megoldást. Nem is beszélve a jó öreg angol morzsáról, mint adalékról, amit se így, se úgy nem hagynék ki a kajáimból!

Hogy említsek még unortodox dolgot, élő anyagra ugyanúgy szükségünk lehet mint bármi más módszernél. Ez mehet horogra, a tüskére a “csali” alá, sőt én van hogy a method kajába is dobok. Mondjuk oda inkább pinkit!

És az eredmény!

Ez még mind semmi! Főleg nyáron csali sem kell, csak sima horgos előkét tegyél a method kosárban levő pellet tetejére, és láss csodát…. Húzza mint bolond csacsi a szekeret!

A távolság kérdése

“Ezen a tavon akkorát kell dobni ….”. Amekkorát mindenki más. Ha ott van a kaja, akkor a hal oda fog menni. Próbàlj csak meg pecázni partközelben este 6kor. Akkora halakat fogsz fogni, amekkorát nem szégyellsz! Miért? Mert oda megy a kaja a peca végén. Csoda kifogni egy 10es pontyot láb alól, mikor más 100 méterre keresi bent!

Ugyan nem methoddal, de pasztával fogtam láb alatt a következő halat:

Mindebből mit kell leszűrni? Ésszel kell horgászni és vásárolni. Nem szabad semmiben sem hinni ès be kell járni azt a tanuló görbét, amivel nagypapaként majd mondhatjuk az unokánknak, hogy mit csináljon, hogy halat is fogjon! Az innováció pedig épp annyira fontos, mint, hogy megtartsuk és tudjuk a régi jó trükköket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük