Kupa történet, mert hogy kupát nyertem!

Hétközben kaptam a lehetőséget, hogy beüljek a következő Benyus László által szervezett P D freestyle horgászversenyre.
Az előző versenyen eredményem csak a legkevesebb halat fogónak járó mázli kupa volt, számomra megalázóan. Most akkor akár ki is köszörülhetném a csorbát. Beültem.

A szombati nap bénázását követöen hoztam a formát, így továbbra sem volt nálam se kupak, se fenékmérő, de Pércsi Ádám – Dovit Fishing kisegített.

A stratégia 🎯

A húzásra azt az infót kaptam, hogy bokrot kell horgászni, rakóval, kukoricával, viszont az előzőnél is arra voltam mérges, hogy kitartottam az ajánlás mellett, mindenféle eredmény nélkül.

Bár a tanácsot tartottam és pötyögtettem pellettel és kukoricával a bokor alját, tartalékként rakós pecára készülve, de a fő gondolat és ötlet a szemközti fás rész methodos meghorgászása lett.

A kaja🌽

Szokásos recept szerint method pellet box, valamint por etetőanyag, ami eleinte sapka volt, majd panír, majd leginkább tisztán került a kosárba a “green betain” és a “top gun” kaják keverékve.

Hogy miért ez? Egyrészt, hogy halas legyen a cucc, másrészt ez volt felbontva. 😂

(Nyilvàn az van, amit használ és szeret az ember. Rátok is jellemző hogy egy pecán nem megy el a zacsi tartalma?)

Aroma sprayre nem volt szükség. A csali kezdetben sárga top gun, majd az utolsó kb másfél órában killbill-x. (Bíztam a szelektáló képességben, de most nem volt ez egyértelmű)

A felszerelés sokszor dícsért lycan botom volt, végszerelékem majdnem azonos a filmben elmondottal, csak itt 30 grammos volt a kosár!

A peca:🎣

Beültünk, etettünk, pecáztunk, elkönyveltem a betlit, mikor jobbról a szomszéd 12 kilósra 6ost húzott, a bal szomszéd meg fordítva. Itt nekem nem osztottak lapot gondoltam, ebből nem lesz kupa, de az ütem, az ütem az megvolt és ahogy láttam a többiek elé nem állt be az óvoda.

Óvoda, mert ütemre a nem egész kilósak jöttek, ami lassan szapora súlyra, de az ütem jó, nem adtam fel. A büvős 4-5 üres ütemig nem jutottam el, akkor néztem volna fel a bokor alját.

Nem panaszkodom azért mert a kis halak is roppant erősek voltak, és két halból azért én is csináltam 10 kilót, de nem tudtam eldönteni mi a helyzet. Hogy állok!

A száklimit miatt mérlegeltem egyet 12 kilónál, erre jött még a második mérés és a nagy halam. Így kicsivel 29 kiló fölött végeztem.

A bal szomszéd fél kilóval fogott le végül, mit csináljak, az utolsó két 5 perc luft volt.

Volt halvesztésem, több pici, egy nagy. Nem engedtem neki a fás rész miatt, pedíg…. .

A cserélt horogelőke ellenére egy-egy lemaradás továbbra is lett, pedig ez nem jellemző.

Végül a szektor 1ből 2 lett. De így is mérhetetlen a boldogságom, hisz megtört a jég. Olyan teljesítményt nyújtottam, ami kupát érdemelt! Összetettben is a 30 emberbôől 7. lettem!

A kupa!

38. PD kupa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük