Az ergonómia pokla: Somogy Kertje üdülőfalu 2023

Egy hetes, tamatikus táborunk már második éve a Somogy kertje üdülőfaluban volt. Tavaly is voltak problémák, idén erre felkészülve mentünk, “jobb” helyet kaptunk. Az érzés azonban rosszabb lesz. Pedig akár jó is lehetne. Hiszen előtte pár napot a szomszédban töltöttünk, ahol minden jó volt.

tapasztalatok

Nyest

A nyestről tudtunk. Tavaly a pihenést is zavarta, nemhogy az autókat. Az én autómat megrágták, szerencsére funkcionálisan ez nem okozott problémát. De ha már nyugodt pihenést igérnek, akkor itt javasolnék egy parkolót, ami villanypásztorral körbe van kerítve. Szívesen sétálok, ha az autóm biztonságban van. Igen, tudom hogy vidéken van állat is, bogár is. De így autótulajdonos nem fog tudni pihenni.

Lakhatás

Tavaly a nászutas lakosztályban laktunk, ez nagyon kellemes, bár az ajtó fura volt és bezárni nem lehetett, de a szoba az szép volt és igényes. Idén azonban egy új épületben kaptunk szobát, ami az alkalmazott anyagokban szép és minőségileg lett megépítve és hát pár napig gondolkoztam is, hogy mi nem kombortos:

  1. asztal és konnektor van a vízforralónak, de a vízforraló dugója addig nem ér el. Mi letettük a földre.
  2. A zuhanyzó szép és modern, de a zuhangyfej felrakva kiveri a vizet a kabinból, továbbá egy tusfürdő polc sincs, így azért is hajolgatni kell.
  3. Nekünk kis szoba jutott, ahova az ágy éppen befért. Oldalazva lehet sétálni a fal mellett, ha nagyon akarsz, vagy mászol …
  4. Egy ablak sincs. Egy szép nagy ajtó van, ahol fény jön be és lehet szellőztetni. De csak sötétítő függöny van, így pedig úgy éreztük magunkat, mint az állatok az állatkertben.

Étkeztetés

Az étel az nem rossz. De nem kis “óvodás” étkeztetés érzésem volt ezzel az felütve, hogy azért felnőtt emberekre rászólni, hogy a süteményből pont annyi van és ne tessék már leves előtt elvenni, háááát. Ez baj.

Az éttermi rész egy picit “zsufi”.

Lehetőségek

Konferenciaterem: Ez egy tetőtérben van. Mikőzben a mi csoport tevékenységünk zajlott gondolkoztam ,hogy egy tetőtéri ilyen terembe miért csak egy oldalon vannak ablakok. Ha mindkettőn lennének, átjárná a levegő. Itt bizony beáll a levegő, akkor is ha elfogy, cserébe van három klíma. Ezt is lehetne tehermentesíteni.

Jacuzzi: Csodálatos, vadregényes kis úton lehet eljutni a jacuzzira, amit ha bekapcsolsz, akkor rettenetesen habzik. Hogy miért, azt nem tudom, de így nem szívesen ültem bele.

Úszómedence: Idén nem néztem meg, de besüllyesztették a földbe. Ami nem rossz.

Szauna: Ez szuper, nem volt vele semmi gondom és van jó kis lehűtő dézsa.

Nagyon más nincs itt. Kirándulni lehet, helyben játszani lehet. De úgy 2-3 nap alatt kifogy az ember a programokból, de a közelben lehet találni értekességeket.

1-2 falunyira van infrastruktúra, bolt és gógyszertár, csak utóbbira ne legyen szükség.

Ifrastruktőra szerint mobil hálózat vagy van vagy nincs. a wifi viszont stabil, ebben lehet bízni.

Összességében sajnos ezek a dolgok, ha nyaralni mentem volna, zavarnának. Így, hogy tematikus programon vettem részt, a nyest kivételével különösebben nem zavar. De összességében a helyet nem ajánlom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük